TANG SOO DO

 

De betekenis van Tang Soo Do

Tang Soo Do betekent letterlijk 'de hand van Tang' en is een traditionele Koreaanse zelfverdedigingskunst. De oorsprong van Tang Soo Do is meer dan 2000 jaar oud en bestaat onder andere uit zelfverdediging, stoot- en traptechnieken, loopvormen, wapenkunde, respect, reinheid, meditatie en concentratie. In de lessen staan lichamelijke en geestelijke ontwikkeling centraal, maar vooral respect en veiligheid voor alle beoefenaars.

De voordelen van Tang Soo Do:

-Ontwikkelen van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

-Ontwikkelen van vriendschappen en groepsbinding door (ook) samen te trainen.

-Verbeteren van concentratie.

-Ontwikkeling van geestelijke aspecten zoals rust en kalmte.

-Lichamelijke ontwikkeling door training en oefening.

-Vergroten van weerbaarheid ten opzichte van bijvoorbeeld pesten.

-Ontwikkeling van respect t.o.v. ouders, leraren en anderen.

-Helpt bij het stellen van doelen en hiernaar te streven.

-Kinderen en volwassen vinden Tang Soo Do super leuk door de afwisseling en uitdagingen!

​Tang Soo Do draken (beginners)

Voor kinderen vanaf 7 jaar bieden wij verschillende lessen aan. 

Kinderen trainen met leeftijdsgenoten en met kinderen met dezelfde graduatie (band) in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Onderdelen tijdens de lessen zijn o.a. basistechnieken, loopvormen (hyungs), zelfverdediging, sparren, breektesten, hand- en voettechnieken. De nadruk tijdens deze lessen ligt op zelfredzaamheid, respect, discipline en uiteraard plezier.

Tang Soo Do Draken (gevorderden)

 

Voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar ervaring in Tang Soo Do hebben wij verschillende groepen waaronder een groep speciaal voor rode banders (kandidaat zwarte band. Kinderen trainen met leeftijdsgenoten en met kinderen met dezelfde graduatie (band).

Onderdelen tijdens de lessen zijn o.a. basistechnieken, loopvormen (hyungs), zelfverdediging, sparren, wapentraining, breektesten, hand- en voettechnieken. De nadruk komt meer te liggen op lichamelijke en geestelijke gereedheid voor de hogere graden, waaronder zwarte band. 

Tang Soo Do voor (jong) volwassenen

 

Voor (jong)volwassenen vanaf 13 jaar bieden wij lessen aan die uitermate geschikt voor volwassenen die in het verleden al eens aan zelfverdediging zoals judo of karate hebben gedaan, maar ook voor degene die nog nooit in een dojang (oefenzaal) zijn geweest. Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs traint u op uw eigen niveau.

 

Onderdelen tijdens de lessen zijn o.a. basistechnieken, loopvormen (hyungs), zelfverdediging, sparren, wapentraining, breektesten, hand- en voettechnieken.