top of page

DE TRADITIONAL TANG SOO DO FEDERATION

De Traditional Tang Soo Do Federation is op 1 maart 2006 opgericht door Master John Trudgill, 8de Dan. Hij had voor ogen om een organisatie op te richten waarbij de voordelen van het beoefenen van een traditionele vechtsport worden verspreid. Master John Trudgill reist regelmatig naar de scholen van de TTF in Wales, Canada, Verenigde Staten en Nederland.

 

De instructeurs van de TTF Nederland krijgen zelf ook regelmatig les. Zij houden niet alleen hun kennis en vaardigheden op peil maar leren ook voortdurend bij. Hierdoor zijn ze in staat de best mogelijke les te verzorgen. Alle scholen die zijn aangesloten bij de TTF voldoen aan deze voorwaarden. De instructeurs van Tang Soo Do Zevenaar reizen regelmatig naar Leeuwarden en Wales om les te krijgen van Master van der Spek en master Trudgill en streven altijd naar de best mogelijke lessen voor de leden.

De oprichter van de TTF:

Master John Trudgill is naast hoofd van de TTF ook docent en afgestudeerd op het onderwerp Sport coaching (bachelor diploma) en beschikt daarnaast een afgeronde docentenopleiding. Ruim 11 jaar lang heeft Master Trudgill les gegeven aan Pencoed college (Hogeschool in Cardiff) en Cardiff Metropolitan University (Universiteit) binnen de specialisatie groei en ontwikkeling en fysieke training.

 

Master Trudgill is een zeer succesvolle deelnemer aan Tang Soo Do wedstrijden met gewonnen titels zoals Wereld Kampioen en Overall Wereld Kampioen Sparren. Tevens is hij de toernooi directeur van het Open Britse Kampioenschap Tang Soo Do welke ieder jaar in april gehouden wordt. Dit is Europa's grootste Tang Soo Do toernooi met gemiddeld ruim over 1000 deelnemers van over de hele wereld.

 

In 2006 is Meester Trudgill opgenomen in de American Tang Soo Do Association Hall of Fame door de oprichter hiervan, Grootmeester Richard Byrne. In 2009 is Meester Trudgill opgenomen in de Britse Tang Soo Do hall of fame.

bottom of page